DEN FØRSTE UGE MED IPHONE 4

On 23. October 2010 by Munch

Jeg er normalt lidt af en elektronisk gadget haj. Jeg har altid synes at det var spændende når jeg selv eller en anden har fået en ny elektronisk ting. Det kan være det er en ting som ligger dybt i os med Y-kromosomet. Anyway, så har jeg efter ca. 5 års “keep it easy” med hvad der angår mobiltelefoner, anskaffet mig en iPhone 4. Før i tiden havde jeg den lettere ufancy telefon fra Bang & Olufsen – Serene (se billede under)

grey DEN FØRSTE UGE MED IPHONE 4

Bang & Olufsen telefonen kunne rent faktisk ikke en skid. Det var en telefon med WAP (Who killed this upcoming beauty?), SMS funktion, begrænset kamera og sidst men ikke mindst kunne den både modtage, og sende opkald!
Den var lettere uhandy, stor, men forholdsvis elegant i sit udtryk. Skærmen placeret i bunden, så man nærmest konstant holder sin hånd for displayet. Den havde hverken mulighed for at benytte polyfoniske ringetoner eller nogle af de andre smarte ting som telefonerne dengang rent faktisk kunne. Så med en pris på 8200kr uden abonnement, var den dengang ikke så udbredt blandt folk.
Men nok om den!

For snart 2 måneder siden vandt jeg så en valgfri telefon. Jeg tænkte hey! – hvorfor ikke skifte skidtet ud med en der rent faktisk kan gå på internettet og alt det moderne pjat. Så sker der hverken værre eller bedre, end at her 2 måneder efter – har jeg stadig ikke fået det gavekort som jeg har været lovet. Så for en uges tid siden tænkte jeg fuck dem, og købte den funky iPhone4.
Jeg hader idéen med at betale en slik for en telefon, og så skal du lige binde dig i 6 måneder med en abonnementpris på de der små 600kr. Jeg ville hverken tale, SMSe eller sende uhyggelige krops-billeder via MMS for 600kr om måneden. Jeg ved ikke med Jer andre, men jeg har sgu kun 24 timer i et døgn. Og de fleste går med at arbejde, spise og sove.. og så lige blogge en masse musik til Jer andre selvfølgelig. Men jeg tror jeg skulle skippe minimum én af tingene, før jeg ville få tid til at bruge for 600kr på mobilen, på et måned.

Men en iPhone rigere blev jeg, og jeg må indrømme at jeg sgu er blevet glad for den. Jeg overvejede kraftigt om jeg skulle vente med at købe telefon til Windows havde lanceret sin WP7, men efter at have tænkt lidt over det, målt dem mod hinanden, kom jeg frem til at iPhone var mig. Jeg har alt min musik i iTunes, og brugte det allerede som både musikafspiller når jeg sidder og hygge mig, til at synkronisere med min iPod og når jeg har mixet musik. Så hentede den også min trackliste fra iTunes.

Ved at købe en iPhone i stedet for en Windows-mobile, så fik jeg afskaffet min iPod, jeg havde stadig muligheden for at bruge mit itunes som jeg hele tiden gør, og jeg behøver ikke sætte mig ind i Microsofts pangdang Zune eller hvad djævlen det hedder.

Menu-wise og sådan, synes jeg Windows’ udgave virkede meget mere overskuelig og stilren. Og det udtryk ville jeg langt hellere have, end Apples usandsynligt grimme, og overbrugte shiny look. Siden Apple i sin tid lancerede deres nye site hvor alt skulle have genskind fra produkterne, og alle knapper skulle ligne at de er blevet coated med plastik har det hængt mig langt ud af halsen. Hvis i bare vidste hvor mange kunder der efterspørger et apple look … øv.. Nå men nu kommer vi vidst ind på et sidespor.. tilbage!

Jeg fandt et billede af en iPhone som kunne være sindsyg fed. Men det er desværre ikke muligt at lave telefonerne på den måde endnu. Men vi må da håbe det snart kommer til sin ret
grey DEN FØRSTE UGE MED IPHONE 4

Men den endte desværre med at se sådan her ud.
grey DEN FØRSTE UGE MED IPHONE 4

Nå men efter en lille uge med telefonen nu, har jeg virkelig vendt mig til at jeg hele tiden er på nettet. Jeg kan tjekke email når jeg står i køkkenet. Sidde på facebook og opdatere min status mens jeg sidder på toilettet!
grey DEN FØRSTE UGE MED IPHONE 4

De andre på den gang jeg bor på (Kollegie) synes dog jeg bruger lidt for meget tid med telefonen i hænderne når jeg er ude i køkkenet. Men så længe der ikke er Wi-fi derude, holder det mig lidt tilbage!

Apps er en fed ting. Det er utroligt hvor mange apps der er tilgængeligt, og hvad de kan.
Jeg har købt 2 apps, og hentet et par stykker der er gratis.

Her er listen over dem jeg har:
Kogebogen fra Karolines Køkken (Alle har det – det er gratis)
Rejseplanen (Gratis igen)
TV2TVTID (Gratis igen, men med åndsvage reklamer i bunden som hele tiden popper frem)
WordPress (Gratis – Så kan jeg sidde på lokum og opdatere bloggen!)
Shazam RED (Kostede 30kr, hvor RED versionen går 20% af købet til kampen mod AIDS i Afrika. Ret cool! – Så er det et program der gør at den kan fortælle hvilken sang man hører hvis man sætter den i nærheden af en radio eller lignende.)
Facebook (Gratis)
MyPhone+ (Kostede 12 kroner – Det synkroniserer mine kontakter med facebook, så jeg får deres billede og informationer. Man får desværre IKKE telefonnumre og emails med, da de ikke giver den slags videre til 3 part.)

Spil:
Angry Birds Lite (Gratis Spil i Lite version)
SoccerSlime Lite (Gratis igen, men kun 2 niveauer.)

Men alt i alt en super cool telefon. Tager gode billeder og video. Nem at håndtere og komme igang med. Og så har jeg ikke været ude for at den har gået ned eller noget (endnu – 7, 9. 13)

Hvis I kender et App som man bare SKAL have, så del det med mig. Skriv om det i kommentarfeltet!